Sallad med stekt blomkål och bönor

En uppfriskande rätt som är lika vacker som god.

Sallad med stekt blomkål och bönor

Det här behöver du:

Smakrik bönsallad

  • Mixade bönor
  • Gröna soyabönor
  • 1 finhackad lök
  • Gräslök
  • 1/2 lime
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk honung
  • Salt och peppar


Guacamole:

  • 2 mogna avokado
  • 1/2 dl lätt creme fraiche
  • 1 msk pressad lime
  • Salt och peppar

Blomkål:

  • 1 st blomkålshuvud
  • 2 msk smör
  • Juice från en 1/2 citron eller 1 hel lime
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt & peppar

 

Så här gör du:

Smakrik bönsallad:

  1. Vispa ihop olivolja, limesaft, honung, salt och peppar.
  2. Blanda bönorna med dressingen och löken.
  3. Låt gärna salladen stå och marinera en stund före serveringen.

Guacamole:

  1. Kärna ur och skala avokadon.
  1. Mosa innehållet och blanda tillsammans med creme fraiche, citrussaft.
  2. Salta och peppra efter smak.

Blomkål:

  1. Skiva blomkålen i centimetertjocka skivor genom stocken och koka försiktigt i lättsaltat vatten 1-2 minuter. Ta upp och krydda dem. 

 

  1. Stek skivorna i hälften av smöret tills de får färg. Lägg sedan i resten av smöret, citronskal och citronsaft.
  2. Salta och peppra.