Spenatpaj mini med lax

Dessa vackra minispenatpajer gör succé både i smak och servering!

Spenatpaj mini med lax

Du behöver:

6 port.

Pajdeg

  • 25 g margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Fyllning:

  • 2 påsar Dole Baby Spinach 
  • 200 g strimlad kallrökt lax
  • 3 msk hackad gräslök


Äggstanning:

  • 3 dl ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar

 

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Hacka spenat, lax och gräslök.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
  4. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i små portionsformar eller i en stor pajform.
  5. Nagga botten med en gaffel och låt stå kallt i kylen ca 5 minuter.
  6. Lägg sedan på fyllningen och häll över äggstanningen.
  7. Grädda i ca 20-30 minuter.