Rucola och- zucchinisoppa med rostad pumpa

En härligt värmande soppa med rucola, zucchini och pumpa som serveras med en liten svamptoast. Så här vacker och god kan hösten vara!

Rucola och- zucchinisoppa med rostad pumpa

Det här behöver du:

4 pers

2 stora zucchini, i tärningar

1 liten bit purjolök, finstrimlad

1 gul lök, hackad

1 l grönsaksbuljong

4 msk olja

70 gram Dole Rucola

1 citron

1 butternutpumpa, i tärningar

 

Svamptoast:

4 skivor från en baguette

Ostronskivling

Champinjoner

Långlagrad ost

Salt och peppar 

Så här gör du:

Ta undan några zucchinitärningar och rosta tillsammans med pumpatärningar i ugnen på 165 grader med olja, salt och peppar tills de är mjuka.

Fräs resterande zucchini med purjolök och gul lök i olivolja på medelvärme utan att det tar färg. Tillsätt grönsaksbuljong och låt koka 10-15 min. Mixa soppan tillsammans med rucola och smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.

Stek baguettskivorna i olja tills de blir gyllene. Stek svamparna och krydda. Lägg svampen på toasten och riv över osten. Gratinera i ugn så att osten får fin färg.

Arrangera soppan i en djup tallrik tillsammans med zucchini- och pumpatärningar. Svamptoasten

serveras vid sidan av med lite rucola på toppen.