Ägg Benedict

Perfekt som brunch eller lunch!

Ägg Benedict

Det här behöver du:

4 port.

  • 1 påse Dole French Mix
  • 4 ägg
  • 4 valfria brödskivor
  • 1 knippe sparris, kokt
  • 1 msk gräslök, hackad (valfritt)
  • Hollandaisesås (se recept + ingredienser nedan)

(Hemgjord Hollandaisesås)

  • 200 g smör
  • 4 st äggulor
  • 3 msk vatten
  • 1-2 msk pressad citron
  • Salt & peppar
  • Cayennepeppar

(Pochera ägg)

  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ättika

Så här gör du:

  1. Smält smöret i kastrull och låt det svalna en stund.
  2. Blanda äggulor och vatten i en kastrull som du ställer i ett vattenbad. Sjud tills såsen har tjocknat något.Vispa under hela tiden.
  3. Tag kastrullen från värmen och häll i det smälta smöret. Droppvis i början och sedan i en fin stråle. Ta inte med bottensatsen.
  4. Smaka av med citron, salt, peppar och en aning cayennepeppar.

(Pochera)

  1. Koka upp vatten, salt och ättika i en stor kastrull. Sänk värmen när vattnet kokat så att det bara sjuder.
  2. Knäck ett ägg i en kopp och tippa det försiktigt i vattnet. Låt det ligga i ca 3-4 min. När vitan stelnat är ägget färdigkokt och pocherat.
  3. Lägg ägget på en bit hushållspapper med hjälp av en hålslev. Låt det rinna av innan servering.
  4. Koka sparrisen.
  5. Rosta bröden.
  6. Placera en näve sallad på varje brödskiva och sedan de pocherade äggen.
  7. Toppa med hemgjord hollandaisesås och toppa med gräslök.
  8. Servera med sparris.