Kvalificerad redovisningsekonom med eget bolagsansvar

Saba Shared Service Center är ett bolag i Dole koncernen. Dole finns representerat av flera bolag i Sverige och Finland som tillsammans förser dagligvaruhandeln med färsk frukt, blommor, bananer och färdigskuren sallad. Sätet finns i Helsingborg. Läs mer om Dole och Saba på www.saba.se

Rollbeskrivning

Du kommer att ansvara för den löpande redovisningen för några av bolagen i Dole-koncernen. Din uppgift blir att hantera redovisning, legal rapportering, bokslut och skatter.

Då företaget ingår i en internationell koncern med säte i USA blir en del i ditt arbete även att sköta ekonomisk rapportering mot moderbolaget.

Din profil

Vi söker dig som har en genuin passion för att arbeta med redovisning.

För att kunna axla det ansvar som arbetet innebär behöver du vara helt självgående när det gäller redovisning och bokslutsarbete. Du har redan arbetat i några år med liknande uppgifter, och då helst i en internationell koncern.

I grunden är du Civilekonom, eller har annan motsvarande utbildningsbakgrund, och du har kunskap i relevanta regelverk såsom US GAAP, IFRS och K3.

Som person är du strukturerad, ansvarstagande och driven. Du kan växla mellan att arbeta självständigt, med redovisningen inom ”dina” bolag, och att arbeta i team, med att utveckla gemensamma processer och rutiner.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och naturligtvis har du god datorvana (Excel, affärssystem, koncernkonsolideringssystem).

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

I denna rekrytering samarbetar Saba Shared Service Center med Standby Workteam. Vi rekryterar löpande och du är välkommen att sända in din ansökan snarast till gerhard.fransson@standbyworkteam.se . För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Gerhard Fransson, Standby Workteam, tel. 0708 - 77 28 16.

Välkommen med din ansökan!